Börja spela dragspel

, , Comments Off on Börja spela dragspel

Dragspel kanske inte är det instrument man i första hand tänker på när man funderar på att lära sig något instrument. Men att börja spela dragspel kan vara något otroligt roligt och spännande. Som med de flesta instrument så gäller det att man har tålamod och inte ger upp utan tränar på och nöter in kunskapen. Så klart så finns det de som lär sig fortare än andra men tids nog så ska du lärt dig att hantera ditt instrument.

Så klart så behöver du ju ett dragspel för att kunna lära dig detta. Innan du köper ett eget så kanske det går att låna något av bekanta eller annan. På så sätt så får du känna dig för om det är ett instrument som du tycker om att spela på. Kolla också upp med något studieförbund om de har dragspelskurser som du kan gå för att lära dig spela. Det allra viktigaste när du ska börja spela dragspel är att lära känna sitt instrument. Noter kanske inte är det viktigaste att lära sig det allra första man gör.

Försök hitta ett dragspel som passar. Det är viktigt att ha rätt storlek på sitt dragspel. Om man är barn så gäller det att ha ett mindre dragspel till en början. Det finns flera olika modeller att välja bland och dragspel med pianotangenter är de som är mest populära. Genom att dra sitt spel fram och tillbaka så skapas ljudet från bälgarna och genom att trycka ner tangenterna på den högra sidan. Det är med dessa som man spelar melodin. På den vänstra sidan sitter basknapparna som man spelar med sin vänstra hand.