Webbradions historia

, , Comments Off on Webbradions historia

De allra första webbradiostationerna var amerikanska och började sända webbradioprogram år 1993. Därefter spred sig tekniken över världen fort och år 1996 sändes det första webbradioprogrammet i Sverige. Webbradio blir alltmer populärt att lyssna på, särskilt hos unga. Över en miljon människor i Sverige lyssnar på webbradio idag.

Det finns många anledningar till varför webbradio är så uppskattat, men den främsta anledningen är flexibiliteten och gränslösheten som webbradio innebär. Det mest fantastiska med webbradio är att man inte behöver befinna sig i närheten av den plats där radioprogrammet sänds ifrån. Alltså kan man lyssna på webbradioprogram från alla världens hörn och på så vis ta del av olika kulturer. Är du bortrest kan du ändå lyssna på ditt favoritradioprogram till morgonkaffet eller de där timmarna på tåget eller bussen, som egentligen sänds i din hemstad.

Oavsett om du vill lyssna på webbradio från datorn, mobilen eller surfplattan går det alldeles utmärkt. Lyssnar man från mobil eller surfplatta finns det även bra applikationer att ladda ner som man kan lyssna på webbradio från. Den viktigaste är att ha bra internetuppkoppling när man lyssnar på webbradio. Rätt ljudprogram installerat på din hårdvara är en förutsättning för att kunna lyssna på webbradio, men det brukar inte vara ett problem utan det finns redan installerat i dagens datorer och mobiltelefoner.

Bra hörlurar är ett plus när man är ensam och ska lyssna på webbradio eftersom det höjer upplevelsen. Ett par hörlurar som väl stänger ute ljud utifrån rekommenderas, särskilt om du lyssnar på radioprogram med mycket musik. Webbradioprogram finns i många olika genrer och det finns alltid något program som man blir tilltalad av. Specifika genrer såsom kristen musik, 50-talsmusik, humor, opera, politik och många fler går att hitta i flera länder och på olika språk. Det är bara du som sätter gränserna för vilka och hur många program du vill lyssna på!