Glitter och glamour: Så skapar du en festlig sminklook

, , Comments Off on Glitter och glamour: Så skapar du en festlig sminklook

Att skapa en festlig sminklook kan vara en kul utmaning, men det kan också vara lätt att gå överstyr med glitter och glans. Handla det du behöver på nätet innan du sätter igång. Här är några tips för att skapa en balanserad festsminkning som sticker ut på dansgolvet.

Välj ut en fokusfunktion

När du väljer vilka funktioner du vill framhäva i din festmakeup är det viktigt att inte överbelasta ansiktet med för mycket smink. Välj en fokusfunktion, som ögonen eller läpparna, och arbeta sedan runt den funktionen för att skapa en enhetlig look. Om du vill fokusera på ögonen kan du använda en ögonskugga med hög pigmentering och glitter, medan du om du vill fokusera på läpparna kan välja en stark, blank läppfärg.

Använd highlighter på de rätta ställena

En bra highlighter kan göra underverk för att ge ansiktet ett subtilt glöd. För att skapa en festlig sminklook kan du använda en highlighter på de rätta ställena för att framhäva dina ansiktsdrag. Använd en highlighter på toppen av kindbenen, brynbenen, näsryggen och ögonlocken för att skapa en jämn, strålande look.

Lägg till glitter på ögonen

Glitter och glans kan ge dina ögon en festlig touch, men det är viktigt att inte överdriva det. Använd en ögonskugga med små glitterpartiklar och applicera den på ögonlocken med en borste för att skapa en subtil effekt. Om du vill ha mer glitter kan du använda en glitter-eyeliner eller -mascara för att skapa en mer dramatisk look.

Investera i en bra setting spray

När du har skapat din perfekta festlook vill du naturligtvis att den ska hålla hela natten. För att säkerställa att din sminkning sitter på plats kan du investera i en bra setting spray. Spraya över hela ansiktet efter att du har applicerat all din sminkning för att säkerställa att den sitter på plats hela natten.

Att skapa en festlig sminklook handlar om att hitta rätt balans mellan glitter och glans. Genom att välja en fokusfunktion, använda highlighter på de rätta ställena, lägga till glitter på ögonen och investera i en bra setting spray kan du skapa en festsminkning som sticker ut på dansgolvet hela natten. Glöm inte att ha kul och våga testa nya saker – det är ju ändå fest!